OBVEŠČENOST POTROŠNIKA IN SPLOŠNI POGOJI:

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine WWW.MALEXIS.SI so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in obligacijski zakonom (OZ).

Prosimo Vas, da splošne pogoje poslovanja pred uporabo speltne trgovine pazljivo preberete.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

S spletno trgovino upravlja Malexis d.o.o., Tržaška cesta 300, Ljubljana, matična številka 8740399000, davčna številka SI 66690552 , ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

 

 1. REGISTRACIJA IN POSTOPEK NAKUPA

Registracija uporabnika pri naročilu ni potrebna. Pomeni, da naročilo lahko izvede brez registracije, pri čemer pa je potrebno upoštevati, da se cene za neregistrirane uporabnike lahko razlikujejo od cen za registrirane uporabnike.

Za izvedbo naročila oz. nakupa je obvezen vnos osebnih podatkov : ime in priimek, naslov, elektronski naslov in dosegljiva telefonska številka.

 1. KONTAKTI

Če potrebujete splošne informacije ali pomoč o spletni ponudbi, uporabi spletne strani, spletnih naročilih, spletni dostavi ali vračilih blaga, se lahko obrnete na:

Pon- pet : od 08: 16:00

Telefonska številka: 041 699 015

E-pošta: info@malexis.si

 1. CENE

Vse cene so navedene v EUR (evrih) in vključujejo 9,5% ali 22% davek na dodano vrednost (DDV), odvisno od izdelka ali storitve.

Cene veljajo v trenutko izvedbe oz. oddaje naročila.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Po oddaji naročila uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto oziroma zavrnjeno.

 1. KOLIČINE

Nakup izdelkov v spletni trgovini je možen v količinah, primernih za gospodinjstva. MALEXIS D.O.O. si pridržuje pravico, da naročenega blaga v primeru prevelike količine naročenih izdelkov (s strani istega kupca/gospodinjstva) ne dobavi, oziroma stornira naročilo.

 1. DOSTAVA

Dostavo po pošti izvajamo s Pošto Slovenije. V času praznikov in med vikendi se rok dostave za čas dela prostih dni podaljša. V primeru, da vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke prevzamete v vaši enoti Pošte Slovenije. Vsa oddana naročila do 16. ure, bodo odpremljena isti dan in bodo najkasneje v 3 delovnih dneh dostavljena. V primeru, da se naročilo odda po 16. uri, bo odpremljeno naslednji delovni dan.

 

Stroški dostave:

 • 3,01 € – za pakete do 2 kg
 • 3,65 € – za pakete nad 2 kg do 5 kg
 • 4,41 € – za pakete nad 5 kg do 10 kg
 • 5,86 € – za pakete nad 10 kg do 20 kg
 • 6,76 € – za pakete nad 20 kg do 25 kg
 • 7,70 € – za pakete nad 25 kg do 30 kg
 • 8,94 € – za pakete nad 30 kg do 40 kg
 • 10,44 € – za pakete nad 40 kg do 50 kg
 • 0 € – za pakete v vrednosti nad 49€

Osebni prevzem:

Osebni prevzem do nadaljnega ni mogoč.

NAČIN PLAČILA

Spletna trgovina malexis.si omogoča naslednje načine plačevanja:

Po predračunu – po elektronski pošti info@malexis.si ali po telefonu 041 699 015 (med 08:00 in 16:00 uro) nam vnaprej sporočite svojo željo po izdelavi predračuna. Če oddate zahtevek med 08:00 in 16:00 uro, se bomo potrudili, da vam predračun izstavimo isti dan. Zahtevek za izdajo računa pa lahko oddate tudi v postopku zaključka vašega naročila. Po zaključenem oz. potrjenem naročilu, vam bomo preko elektronske pošte izstavili predračun v pdf. obliki.

Po povzetju.

 1. PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE/VRAČILO BLAGA

 

Kupec (potrošnik v smislu določil Zakona o varstvu potrošnikov) lahko v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev in vrne izdelek. Kupec pošlje katerokoli nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe na spletni strani www.malexis.si . V tem primeru prodajalec nemudoma pošlje potrošniku po elektronski pošti potrdilo o prejemu takšnega odstopnega obrazca. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. Priložena mora biti tudi kopija računa ali drugega ustreznega dokumenta.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu pogodbe. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

 

Potrošnik nosi strošek vračila blaga. Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja prodajalec.

 

V primeru odstopa od pogodbe, prodajalec potrošniku vrne kupnino v 14 dneh od prejema odstopne izjave potrošnika. Prodajalec vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Prodajalec ima pravico vračilo kupnine zadržati do prevzema vrnjenega blaga ali do predložitve dokazila, da je potrošnik izdelek poslal prodajalcu.

Možnost vračila ne velja:

za blago, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je (v času vrnitve) že potekel rok uporabe za zapečateno blago, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat.

 

STVARNA NAPAKA

Opredelitev stvarne napak

Napaka je stvarna:

 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo;
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Preverjanje primernosti izdelka

Primernost izdelka za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem. Uveljavitev stvarne napake Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki, na lastne stroške, obvestiti v zakonsko določenem roku. Obvestilo mora vsebovati natančen opis napake. Kupec mora ponudniku omogočiti pregled izdelka. Pravico do uveljavitve stvarne napake natančneje opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov.

 1. PREKLIC NAROČILA

Prejeta naročila preko spletne trgovine www.malexis.si, lahko potrošnik brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo že odpremljeno s spletne trgovine www.malexis.si. Obvestilo o preklicu naročila je možno izkljucno preko elektronske pošte info@malexis.si. V elektronskem sporočilu navedite naslednje podatke:

 

 1. V naslovu sporočila: Preklic naročila
 2. V vsebini sporočila:
 3. a) ime in priimek potrošnika
 4. b) naslov potrošnika
 5. c) številka naročila

 

 1. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova ali pisno na naslov ponudnika na naslov, razviden na spletnih straneh ponudnika. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno oz. z izvensodno poravnavo, če pa to ne bi bilo možno, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

 

 1. IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonsko ureditvijo, ki izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES, Malexis d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Zakonska povezava do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

 

 1. VARNOST

Malexis d.o.o. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

 1. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vse zasebne podatke uporabnika v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Politiko varstva zasebnosti in piškotkov. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Večino strani v spletni trgovini se lahko obišče, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa se nekatere informacije pridobivajo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov omogoča prepoznati posameznem IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga obiskovalec spletne strani uporablja in splošno aktivnost obiskovalca na spletu.

Za nakup v naši spletni trgovini je potrebno zbiranje nekaterih vaših osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne posredujemo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa in dostave izdelkov. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov v skladu z ZVOP-1.

Z nakupom v spletni trgovini izrecno soglašate, da vaše osebne podatke, ki jih posredujete ob naročilu (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon) shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila, vaš e-naslov pa lahko uporabljamo za neposredno trženje naših enakih ali podobnih izdelkov ali storitev, kot ste jih kupili v spletni trgovini.

 1. ODVEZA ODGOVORNOSTI

Združenje delodajalcev Slovenije ne odgovarja za uporabo spletne trgovine Združenja delodajalcev Slovenije in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne slikovne prikaze prodajnih izdelkov, je potrebno vse slikovne prikaze jemati kot simbolične in tako ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 1. PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina je last Malexis d.o.o., ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene na spletni strani so last Malexis d.o.o. in ter njegovih pogodbenih partnerjev in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja Malexis d.o.o.

Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti ali zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije.

Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih na tej spletni strani ali začasnega nedelovanja spletne strani in s tem spletne trgovine.

Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

14.UPRAVLJALEC SPLETNE TRGOVINE

Upravljalec spletne trgovine je MALEXIS PET SHOP na spletni strani www.malexis.si je Malexis d.o.o., Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana.

 1. POMOČ IN DODATNA VPRAŠANJA

Če imate glede spletne trgovine malexis.si ali glede naše ponudbe kakršnakoli dodatna vprašanja ali pa potrebujete več informacij, nam lahko pišete na info@malexis.si ali pa nas pokličete na:

Pon – pet: od 08:00 – 16:00

Telefon: 041 699 015

E – pošta: info@malexis.si